Compromís es congratula de l’informe dels tècnics contra el fracking

Nomdedéu recorda que “el PP volia aprovar una moció favorable al seu ús, i el PSOE va menysprear la nostra propota de crear una Mesa Tècnica, que ha estat qui finalment s’ha pronunciat en contra”.

El diputat provincial de Compromís s’ha congratulat, en una roda de premsa celebrada a Vinaròs, conjuntament amb la secretària comarcal de Compromís, Marta Sorlí, per la decisió de la Mesa Tènica sobre el Fràcking, que ha acordat pronunciar-se en contra del seu ús per investigar els possibles jaciments petrolífers i gasístics que podrien existir al Maestrat.

Davant de les afirmacions del president de la Diputació, Javier Moliner, assegurant que ells han estat des del primer moment al costat del que pogueren opinar els tècnics, Nomdedéu ha recordat que “el PP volia fer aprovar directament una moció favorable al fracking, i va ser a proposta de Compromís que va acceptar la creació d’aquesta comissió tècnica. Pel que fa als socialsites, que ara s’han congratulat de la decisió dels tècnics, vull recordar que van desautoritzar des d’un primer moment la Mesa, assegurant que el que calia prendre era una decisió política, i no tècnica”.

Efectivament, ara Moliner s’ha mostrat partidari d’assumir les conclusions de la Mesa, i de fer arribar aquests informes negatives a la Generalitat, que és qui finalment haurà de decidir sobre la seua aprovació o no. En aquest sentit, la consellera d’Obres Públiques, Isabel Bonig, ha assegurat que estudiarà l’informe amb deteniment, i tindrà molt en comtpe les seus conclusions. Pel que fa a l’empresa peticionària de la concesió, Montero Energy, s’ha dedicat a desautoritzar els membres de la Mesa i ridiculitzar la seua vàlua i preparació, des del mateix moment que es van fer públiques les seus conclusions.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *