Les mancances de l’Hospital de Vinaròs son flagrants, amb una recent ampliació que va costar 11 milions d’euros i que ara es troba ben bruta mentre hi ha una forta sobrecàrrega de pacients per infermeria i auxiliars, per citar alguns exemples

Marta Sorlí - Portaveu Compromís Maestrat-Els Ports
Marta Sorlí – Portaveu Compromís Maestrat-Els Ports

Després de la reunió mantinguda per representants de Compromís de Maestrat-Ports amb representants de Comissions Obreres de l’Hospital comarcal de Vinaròs al mateix recinte sanitari, la gent de Compromís manifestem la nostra repulsa per la situació a la que ens estan duent les retallades del Partit Popular que s’estan traduint en un empitjorament de l’atenció a pacients, tot i l’esforç de professionals per mitigar-ne els efectes.

Així, el personal mèdic és animat a que es donen més altes a pacients ingressats, el que en algunes ocasions du a altes precipitades i que pacients acaben recaient i tornant a l’Hospital amb el conseqüent trasbals per a les famílies. Els i les pacients conviuen sovint, per falta de places i espais oberts, amb altres amb patologies complexes. Tot això acaba afectant l’estat d’ànim de pacients que comparteixen espai. En quant. Professionals dd’infermeria i auxiliars pateixen també una sobrecàrrega de malalts i malaltes. Tenim constància de 32-34 malalts i malaltes per infermer per la manca de personal o que, de nit, es confien plantes senceres a un únic infermer o infermera i un auxiliar per planta. També hem constatat el que pareix un abús en la hospitalització domiciliària, deixant en ocasions a les famílies amb situacions molt difícils.

Cas a part mereix la falta de neteja del recinte, on moltes zones no es netegen diàriament per la falta de personal, com hem comprovat amb la persistència continuada de residus (burilles, gots i guants de làtex gastats en ves a saber què) i el major número de metres quadrats a netejar per cada treballador o treballadora.

Compromís considera que la salut i l’atenció mèdica no han de ser un camp abonat a les retallades, ja que afecten a les persones que més ajuda i atenció necessiten.

Les fotos que acompanyem denoten un treball mal fet per la Gerència de l’hospital que no és capaç ni de resoldre els problemes interns, ni molt menys resoldre els problemes amb els i les usuàries que veuen com, sovint, s’eternitzen les llistes d’espera, no es donen hores telefònicament i com només funcionen determinats serveis a base de queixes o reclamacions per escrit.

“És un autèntic despropòsit que després de gastar-se 11milions d’euros en una ampliació aquesta estiga tancada per la falta de personal, quan això podria reduir l’atur, millorar l’atenció de forma clara i ajudar a moltes famílies”, ha indicat Marta Sorlí, portaveu comarcal de Compromís. Per aquesta formació la situació de tancament de l’ampliació de l’hospital és doblement sorprenent. “Si és una ampliació que no feia falta i es van gastar tots eixos diners públics en mantindré habitacions equipades, quins van ser els motius ¿electoralisme o clientelisme?”, ha afegit.

image-3 image-2 image-1