La implantació de la restricció als camions ha eradicat els accidents mortals a l’N-340. No pot ser que la falta d’autovies al Maestrat condemne els conductors al perill diari en la seua mobilitat per la presència de trànsit pesat

Marta Sorlí. Portaveu Compromís Maestrat-Els Ports
Marta Sorlí. Portaveu Compromís Maestrat-Els Ports

MAESTRAT, 18 DE DESEMBRE DE 2014

Arran de les preguntes realitzades al Congrés dels Diputats pel diputat Joan Baldoví, Compromís ha tingut coneixement de l’èxit que ha suposat el desviament del trànsit pesat al llarg de la Plana fins Torreblanca per autovies o fomentant amb descomptes i bonificacions l’ús de l’AP-7.

A tenor del contingut de l’ampliació de la resposta recentment rebuda, des del 8 d’abril fins finals de novembre “en el tramo indicado no ha habido ninguna víctima mortal desde la implantación de la restricción”, que es refereix als vehicles de més de 7.500 kg entre els puns quilomètrics 957 a 997 de l’N-340.

Els motius de la mesura, argumenta “fue llevada a cabo teniendo en cuenta los análisis de siniestralidad y de tráfico en los diferentes tramos y la existencia de vías alternativas gratuitas, pero tambén considerando otros factores de incidencia social y de interés para las comarcas afectadas”. Per últim recorda que únicament pot recomanar el trànsit per vies d’alta capacitat però que no té capacitat executiva tret de casos “de siniestralidad constatada”.

Per a Marta Sorlí, portaveu comarcal de Compromís als Ports i el Maestrat “la resposta encara ens ompli més de ràbia en tant en quant constatem la lectura de que se’ns condemna a un trànsit bestial de camions per una carretera amb un únic carril per sentit i una de les més transitades d’Europa i que no s’estableixen mesures perquè no disposem d’alternatives gratuïtes”. Per a Sorlí “la resposta és un motiu més per reclamar l’alliberament de l’AP-7 mentre no tinguem com a mínim alternatives gratuïtes, amb gran capacitat i segures, ja que l’actual situació condemna al perill als conductors, ens resta l’arribada de turisme i ens situa al mapa com a zona de punts negres i no negres, tot i que se succeeixen els accidents greus i mortals al Maestrat”. Si be la posada en funcionament de la variant allunyarà el trànsit dels nuclis costaners d‘Alcossebre, Vinaròs, Benicarló i Peníscola, els camions seguiran circulant pel vial de forma intensa, es reproduiran accidents no desitjats i les molèsties als seus usuaris. Compromís confia en que al llarg de la propera legislatura les coses canvien i la Generalitat lidere de forma activa la lluita contra aquesta injustícia que patim els valencians.