S’ha aprovat la Declaració d’Impacte Ambiental per a l’adquisició sísmica 3D al Delta de l’Ebre sense cap comentari per part del Partit Popular de les Comarques de Castelló.

Marta Sorlí junt a l'Eurodiputat Jordi Sebastià
Marta Sorlí junt a l’Eurodiputat Jordi Sebastià

L’actitud del Partit Popular és a més d’irresponsable, mafiosa al no haver informat als partits de l’oposició de la Declaració d’Impacte Ambiental que el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient va ficar en coneixement dels ajuntaments de Peníscola, Benicarló i Vinaròs, en quant a l’adquisició sísmica per a les prospeccions petrolíferes que es volen dur a terme al Delta de l’Ebre.

De la Comarcal de Compromís s’ha estudiat la Resolució de la Secretaria d’Estat en la qual s’han denegat totes les esmenes que des de Compromís vam fer a l’any 2012. Analitzant aquesta Resolució, hem pogut contemplar amb una gran decepció com només Ecologistes en Acció i la Coalició Compromís han sigut els únics del País Valencià que van al·legar a aquest devastador projecte del fons marítim. «Esperàvem una mica més de posicionament tant dels partits de l’oposició com del sector pesquer i turístic, tot i que possiblement no ho van fer per l’ocultació d’informació feta pel Partit Popular» Explica Sorlí.

«En el cas dels partits de l’oposició, ells s’ho veuran, però el que des de Compromís ens preocupa i considerem més greu, és el nul interès que el PP te en sectors tant importants per a les nostres comarques com és el Sector Pesquer, el qual aglutinant a centenars de famílies, es troba abandonat a la seva pròpia sort» Sentencia Marta Sorlí.

Aquesta adquisició sísmica utilitza les mateixes tècniques que les que es volen dur a terme a les Columbretes. «La visió tan simplista del Partit Popular fa que per a les prospeccions a les Columbretes sí que es posicionen, en canvi a les del Delta de l’Ebre calla la boca, quan la distància és la mateixa» Explica Marta Sorlí, portaveu de Compromís al Maestrat i Els Ports i candidata a primàries a les Corts.

Un altre despropòsit del mal govern, en moltes ocasions incitant projectes de dubtosa sostenibilitat per a les persones, i en altres facilitant la seva instal·lació ocultant informació.

«La responsabilitat política en aquests casos és total, de fet un permís exactament igual al Mar d’Alboran, ha sigut rebutjat gràcies a l’aposta ferma per la defensa del medi ambient i dels sectors turístic i pesquer que han dut a terme els ajuntaments afectats de Málaga i Granada» Conclou Sorlí.