Manuel Salvador Garcia, portaveu del Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert, en nom propi i en representació de Dones amb Compromís i de Joves País del Valencià – Compromís ha reclamat que l’agenda de cursos formatius de la Regidoria de Joventut retire per “altament ofensius i inadequats” els cursos de Protocol social i Maquillatge i estilisme, i, en especial, la cartelleria anunciadora del primer d’estos cursos, que marcava clarament que el curs anava orientat a dones, amb una frase amb una potent càrrega masclista: “Anfitriona o invitada, siempre preparada”.

Els fets adquireixen especial gravetat si tenim en compte que és la Regidoria de Joventut la que programa estos actes, ja que van dirigits a un segment de població, la joventut, especialment vulnerable a estos missatges sexistes, al estar encara formant la seva personalitat i definint els seus rols dins de la societat”, ha assenyalat el regidor de Compromís.

Per a Salvador, han fet malament el que haguera pogut ser una bona iniciativa, que era necessària des de fa molt de temps a la nostra població. “No obstant, les institucions públiques, han d’oferir cursos que incloguin a tota la població, ja que tota la població paga impostos d’igual manera. A més, és un deure implícit de les administracions públiques, en ple segle XXI, el realitzar activitats orientades al foment de la igualtat, i l’eradicació del sexisme”, ha conclós.

El grup municipal, Dones amb Compromís i Joves País del Valencià ha sol·licitat la retirada immediata de tota la cartelleria relacionada amb qualsevol dels dos cursos, o de cursos posteriors, que puga tindre connotacions sexistes, la retirada del curs Maquillatge i estilisme, l’aplicació d’una intenció igualitària en les properes programacions, la revisió de la programació actual des d’aquest filtre i una disculpa pública per part de l’Ajuntament, dirigida a totes aquelles persones que s’hagen sentit ofeses per dita cartelleria i per la programació (que no són poques).