Compromís exigeix una millor gestió dels RSU i reclama una investigació arran dels incendis en les infraestructures del Maestrat

El regidor de Càlig, Ximo Anglés, ha demanat un bando en el que es recomanara tancar portes i finestres davant la forta olor que ha cobert al poble a primeres hores

Maestrat, 22 d’agost de 2016

Abocador de la Bassa

Abocador de la Bassa

Abocador de la Bassa

Abocador de la Bassa

Abocador de la Bassa

Abocador de la Bassa

L’abocador de residus sòlids urbans dels municipis del nord de la província, situat al terme de Cervera, crema des de diumenge a la nit. El regidor de Compromís de Càlig, Ximo Anglés, ha reclamat una millor gestió de les infraestructures a la zona per evitar nous incendis tant a l’abocador d’inerts de Benicarló com a l’abocador de Cervera. La combustió dels materials emmagatzemats és altament tòxica. “Este matí l’olor era molt forta a algunes zones de Benicarló i Càlig i, baix la meua responsabilitat com a regidor, he acudit a l’ajuntament calijó per demanar que es fera un bando als veïns recomanant tancar finestres i portes”, ha explicat.

A mig matí el vent ha canviat de direcció i ara el fum es dirigeix cap a l’interior, cap a pobles com Traiguera o Sant Jordi. “En la meua opinió la gestió que s’ha estat fent dels abocadors i infraestructures és molt millorable. Son anys de denuncies d’irregularitats i mala gestió amb el PP i, d’allò, tot açò que ens estem trobant i que cal abordar quan abans”, afegeix. Entre les coses a millorar ha demanat que la planta recicle “i aprofite els materials quan abans i no es dipositen plàstics a granel diàriament per a ser tapats amb terra. La gent separa i paga per a que es complisquen les normes del Pla Zonal de Residus de la Zona. Ara trobem que es crema de forma espontània i que el foc podria estar afectant la làmina impermeable que ha d’evitar que es contamine el subsòl i els aqüífers, quan fa temps que denunciem -en solitari- el mal estat de les pipetes per als gasos i la càrrega orgànica al fer-se malament la separació i el bioassecat dels materials que es colguen”.

Diverses unitats de bombers han refrescat la zona al llarg de tot el matí. Compromís traslladarà als seus representants al Consorci la petició d’un informe sobre els incendis a la planta de Traimed, les denuncies per molèsties d’esta planta i sobre l’incendi de Cervera.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *