Compromís Maestrat-Els Ports lamenta que el PP faça demagògia amb la violència de gènere

Reunió comarcal

Sergi Blasco, portaveu comarcal de Compromís Maestrat-Els Ports, ha lamentat que el PP faça demagògia amb el tema de la violència de gènere, arran d’unes declaracions de MªJosé Català en les que acusava al Consell de no destinar prou recursos per combatre-la: “Creiem que el PP després de tants anys al govern encara no sap ni el que estaven gestionant”, ha assenyalat Blasco. “El fons de cooperació és finançat per l’Estat però a petició del govern, per tant, perquè el PP no demanava més? Perquè ni ho saben ni els importa. Només ara parlen de cara a la galeria. Amb el Govern de Botànic s’ha duplicat la quantia”, ha continuat.

“Des del Consell s’han convertit en drets subjectius inembargables les ajudes, s’han ampliat els centres 24h i la xarxa d’atenció en quantitat, en temps d’estada i en recursos a més de posar coordinadors/es de igualtat en cada escola per treballar la igualtat des de la base”, ha afegit Sergi Blasco. El 2015 al País Valencià 12.696 dones van denunciar ser víctimes de violència de gènere. Es van tramitar 2.378 ordres de protecció, 37.811 dones van cridar al telèfon d’atenció a víctimes de violència de gènere, 2.158 dones van ser ateses per primera vegada en els centres dona 24h i 12 dones i quatre familiars directes van ser assassinades. “Les xifres són terribles, però per això mateix li volem recordar a la diputada Català que que s’han destinat 1,9 milions d’euros als municipis per la contractació de agents d’igualtat per la sensibilització contra la violència de gènere i la seua detecció. A més, s’està revertint la privatització als ajuntaments, amb poc més diners, dupliquem les agents, que ara dependran de la conselleria i no d’una empresa privada. De manera que frivolitzar i fer demagògia aprofitant un tema tan greu ens fa feredat”, ha conclòs Sergi Blasco.

Arxivat en: Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *