Compromís a la Diputació de Castelló reivindica fons per al Maestrat durant la trobada amb la premsa comarcal

• Els diputats provincials de Compromís reivindiquen fons per al turisme i les infraestructures

• Xavi Trenco: “Mentre existisquen les diputacions la prioritat de Compromís en eixa institució és ajudar els pobles més menuts, especialment, als de l’interior”

El grup de Compromís a la Diputació de Castelló va organitzat ahir divendres 10 de març una trobada a Benicarló amb els regidors de la coalició i la premsa comarcal, que va incloure una roda de premsa on els diputats provincials Xavi Trenco i José Miguel Carbó van explicar el seu treball a la institució, sobretot pel que fa a les demandes de la comarca. “Les Diputacions no són el nostre model però, ja que estan, que servisquen per ajudar als pobles menuts”, va afirmar Xavier Trenco, portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló. Segons va destacar, “la prioritat de Compromís en la Diputació és precisament l’ajuda als pobles més menuts, especialment, als de l’interior. Però una ajuda realment de veritat: unitats de respir, transport públic, formació i recolzament per a empreses dels sectors agropecuari i turístic, i tot un seguit de polítiques en positiu, que és el treball que intentem portar a terme dia a dia”.

Per al portaveu de Compromís a la institució provincial, “aquesta ajuda actualment només es pot fer des de les diputacions. Però nosaltres aspirem a què els pobles s’agrupen en mancomunitats i ací al Maestrat això podria ser una realitat: que ells siguen els que decidisquen i gestionen els seus recursos i que no els ho imposen des de la capital de la província amb uns criteris que massa vegades han sigut  i són clarament electoralistes”. El ‘Pla Castelló 135’ és una mostra del canvi d’actitud del Partit Popular  però “ens ha costat un any i mig de lluita i treball constant perquè se’ns reconega que, d’una banda, els municipis menuts han de poder dedicar les subvencions a allò que consideren necessari i no al que diu el PP;  d’un altra, no es pot excloure als pobles de més de 20.000 habitants ja que també formen part del territori”, va subratllar Trenco.

El diputat provincial de Compromís va insistir, d’altra banda, en què la Diputació té competències en les àrees social i cultural, “però sobretot en el turisme, que és la base econòmica de gran part de la comarca”. En aquest sentit, Trenco va manifestar que “les grans inversions han de vindre de la Generalitat i de l’Estat, però ja sabem que la Generalitat depén del finançament de l’Estat. Per aquest motiu, hem presentat una proposta d’inversió en infraestructures que ha d’estar en funció en del pes poblacional delPaís Valencià”.

Trenco va estar acompanyat per el portaveu adjunt de Compromís a la Diputació, José Miguel Carbó,  la diputada per Castelló al Congrés, Marta Sorlí, i el senador Jordi Navarrete, entre d’altres. La reunió es va fer al Parador de Benicarló i va estar seguida d’un sopar, al qual van assistir més d’una trentena de persones.

 

Els diputats Xavi Trenco i José Miguel Carbó amb els regidors, alcalde,  senador, portaveu comarcal i representants dels col·lectius de la comarca Maestrat-Ports .

Els diputats Xavi Trenco i José Miguel Carbó atenen a la premsa per explicar les seues polítiques des del grup Compromís a la Diputació de Castelló per a la comarca en una trobada amb regidors i mitjans de comunicació

 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *