Jordi Sebastià, cap de llista de la coalició Compromís-Primavera Europea, es reuneix amb agricultors i ramaders del Maestrat i Els Ports.

Durant aquesta setmana, la Coalició Primavera Europea, a través del seu Cap de llista Jordi Sebastià, ha mantingut diverses reunions amb productors agraris i ramaders de les nostres comarques.Jordi Sebastià 015

Aprofitant la campanya electoral per al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, membre de Compromís i cap de llista de la Coalició Primavera Europea, junt a Marta Sorlí, portaveu de Compromís Maestrat-Els Ports, han mantingut diverses reunions amb productors agraris i ramaders de les nostres comarques.

No és la primera vegada que vinc en plena campanya, i no només he vingut a conèixer els detalls propis del sector agrari i ramader de les Comarques del Nord, si no també per a garantir-les que quan estiga a Brussel·les, tornaré per donar la cara i explicar exactament com estic tractant les seues demandes” Va explicar Sebastià.

El nostre programa electoral ha estat elaborat per la gent del territori, però tot i això, no és un document tancat, està viu, com la nostra gent, com volem que estiguen els nostres pobles i comarques, per això sempre estarà obert a millores, i és aquest el motiu d’haver volgut mantenir aquestes reunions, per oferir-nos com a eina i per dur-nos ja d’entrada a Brussel·les, unes propostes encara més properes al Maestrat i als Ports” Comentà Sorlí.

Aquestes reunions, s’han pogut organitzar i dur a terme gràcies al treball polític que des dels col·lectius locals de Compromís s’està duent a terme, projectant la veu dels poble a Europa.

Per a la reunió mantinguda a la Jana, es va comptar amb representants de llauradors, ramaders i cooperatives agràries.

L’altra reunió de treball duta a terme, ha sigut a Alcalà, per a la que es va comptar amb SAT Campal, Cooperativa Agrícola Sant Isidre i amb l’Associació Tomata de Penjar.

En totes dues jornades, els representants del sector agrari i ramader van explicar una llarga llista de problemes que afecten el sector agrari i que, al seu parer, es podrien solucionar des de l’àmbit europeu. A les reunions es va parlar de la PAC, del sector de l’oli i dels fruits secs, de les característiques dels productes agrícoles de temporada, dels canals d’exportació, de les denominacions d’origen, del tractament d’animals morts de les granges, del sector elèctric i molts altres temés d’interès.

Marta Sorlí 

Portaveu Comarcal de COMPROMÍS Maestrat-Els Ports

correu electrònic: maestratports@compromis.net