La manca d’infraestructures és clara i evident, per això des de Compromís demanem mesures que intenten minimitzar les dificultats i traves amb les que es troben els nostres joves.

Marta Sorlí - Portaveu Compromís Maestrat-Els Ports
Marta Sorlí – Portaveu Compromís Maestrat-Els Ports

La joventut de les nostres Comarques té el mateix dret a poder estudiar una vegada finalitzades les etapes obligatòries, i és obligació dels poders públics el facilitar aquesta formació i aprenentatge. La inversió en educació i cultura és una de les màximes a les que ha d’aspirar una democràcia.

El poblar els municipis de l’interior i de la costa del Ḿaestrat i Els Ports, garanteixen el futur del territori, fent que es mantinga viu; però per a que funcionen les poblacions més allunyades dels serveis públics, necessiten d’una cohesió territorial i social.

La mobilitat fins als municipis on es troben els cicles formatius o les universitats, formen part del dret universal a l’educació i és la nostra responsabilitat reduir al màxim les barreres que puguin separar als estudiants dels centres on es troba l’oferta educativa que volen cursar.

Des de Compromís Maestrat i Els Ports creiem que és necessari una participació dels diferents estaments per tal d’abaratir al màxim el cost dels desplaçaments dels estudiants que hi vulguen accedir a estudis que no es cursen a la seva localitat.

«Actualment els joves de Vinaròs i Benicarló que estudien a la UJI, disposen d’autobusos d’anada i tornada amb un preu més assumible que la resta de viatgers; creiem que és el moment d’ampliar aquest tipus de suport a la resta d’alumnat que hagi de continuar els seus estudis fora del seu municipi» Explica Marta Sorlí, portaveu de Compromís i candidata a les primàries.

«Ja és hora d’apostar i posar en valor als estudiants del territori, eliminant tots aquells obstacles que dificulten aquest eix vertebrador d’una societat moderna, per la qual cosa anem a demanar que s’estudie tota l’oferta educativa que des de la Conselleria d’Educació es posa a disposició dels valencians i valencianes i que es puga garantir l’accés de totes i tots» Afirma Sorlí.

«Els nostres estudiants no poden veure’s obligats a haver de viure entre setmana en altres localitats per manca d’un transport digne que els pugui garantir accedir a l’educació i formació sense haver de fer front per part de les famílies a un cost tant elevat com l’actual» Conclou Marta Sorlí.