martaximojosepAquest divendres s’ha formalitzat a la seu de Compromís el pacte entre aquesta formació i Esquerra Republicana per tal de concórrer junts a les eleccions municipals del mes de maig.

El pacte comporta que ambdues formacions presentaran una llista electoral conjunta, una llista on també s’inclouran persones de caràcter independent i que donen suport al projecte.

Durant el procés de signatura del pacte, a més, s’han donat a conéixer les 3 primeres posicions de la llista, que estarà encapçalada per Marta Escudero, portaveu local de Compromís. El segon lloc l’ocuparà Ximo Bueno, figura emblemàtica dins la història del valencianisme polític, en especial a Benicarló on va ser el primer regidor nacionalista valencià i responsable de la implantació de les polítiques valencianistes a l’Ajuntament. A més, és actual director del CEIP Francesc Catalán. El tercer lloc queda reservat per a Josep Barberà, president local d’Esquerra Republicana, i qui va encapçalar la llista electoral d’aquesta formació a les passades eleccions municipals de 2011.

En paraules de Marta Escudero, portaveu de Compromís i candidata a l’alcaldia, “hem aconseguit l’acord del valencianisme polític a Benicarló. Aquest pacte té un efecte molt positiu per al nostre poble, ja que estem parlant de dos partits, Compromís i Esquerra Republicana que pensen, treballen i actuen en clau valenciana”.

Al moment actual en què ens trobem, afegeix Escudero, on el PP ha fet una política destructiva dirigida des de Madrid que ha deteriorat els nostres pobles, els nostres serveis i les nostres institucions,
cal arribar a unions i sinèrgies que ens puguen permetre reconstruir tot allò que s’ha tombat després d’anys de mal govern. Però aquesta reconstrucció ha de ser sòlida, feta i executada per valencians, que respecten llengua, cultura i identitat.
Cal un projecte ferm per a treballar amb energia. La unió entre Compromís i Esquerra Republicana representa eixa força, posicionant-nos com la millor garantia de canvi a Benicarló” conclou.

Per la seua banda, Josep Barberà, president local d’Esquerra Republicana a Benicarló i tercer cap de llista, ha afirmat que “ens trobem davant un moment històric on, davant l’emergència política en la que el PP ha situat el nostre país i el nostre poble, es fa més necessari que mai que aquells que creiem en els canvis en profunditat i no només en un intercanvi de noms o de sigles siguem capaços de posar-nos d’acord per fer una proposta de Benicarló diametralment oposada a la que els diferents governs del PP han dut a terme. Front a l’opacitat, transparència; front als decrets, diàleg; front al sucursalisme i l’ofrenar, propostes. En definitiva, front al PP de Partido Popular, PV de País Valencià.

A més a més” ha afegit “presentem una opció progressista sense embuts, no ens fa cap vegonya dir que som d’esquerres, ans al contrari, ja que per a nosaltres valencianisme i justícia social són indestriables.

Finalment ha conclòs que “Aquest és un pacte sincer; per ideologia i per persones. I que ningú no s’equivoque, ens presentem per governar Benicarló. I per a canviar-lo”.

Durant les setmanes vinents, des de Compromís-Esquerra Republicana es donaran a conéixer altres integrants de la llista així com s’aniran presentant les línies bàsiques de treball del grup de cara a les eleccions.