La portaveu comarcal Maestrat-Ports Marta Sorlí, denúncia que les previsions d’ADIF passen per l’eliminació de les vies secundàries de l’estació Benicarló-Peníscola amb motiu del Corredor Mediterrani.

És un desgavell eliminar infraestructures que poden permetre mobilitat i connexió entre les Comarques del Maestra-Els Ports i Castelló per ferrocarril, amb l’excusa del Corredor Mediterrani, quan totes dues han de ser compatibles” Afirma Sorlí

Les comunicacions tant de persones com de mercaderies, són dues de les grans mancances tant del País Valencià com del Nord de Castelló, que per a qualsevol gestió quotidiana que implique anar a Castelló com puguen ser estudiar, treballar o anar a especialistes mèdics, en veiem amb l’obligació d’utilitzar transport privat.

Foto Marta

Amb l’eliminació d’aquestes vies secundàries, s’està desmembrant l’estructura necessària per a implementar una línia de rodalies que permeta arribar a una normalitat en mobilitat dels veïns i veïnes d’aquestes Comarques.

Un altre dels objectius d’ADIF és el desmantellament del serve

i de manteniment ferroviari situat a Benicarló i que cobreix des d’Orpesa fins a L’Aldea, la qual cosa afectarà al manteniment i les possibles avaries, així com als 24 llocs de treball existents en l’actualitat.

Les estacions de municipis com Alcalà de Xivert, Torreblanca i Santa Magdalena de Pulpis, també poden veure’s afectades per aquesta retirada d’infraestructures.

Des de Compromís, i a través del nostre Diputat al Congrés, Joan Baldoví, hem enregistrat unes preguntes Parlamentàries que fiquen de manifest aquest nou atac a la vertebració del territori i als seus drets més fonamentals.

 Instem al Partit Popular a que faci marxa enrere i adeqüe els plans ferroviaris a una compatibilitat tant per a les mercaderies del nostre teixit empresarial, com a les persones que habitem el territori, i d’una vegada per totes aposte per un transport públic digne.

Més informació, Marta Sorlí 626 33 71 18

Portaveu Comarcal de COMPROMÍS Maestrat-Els Ports