Ja s’ha publicat al BOE que les properes eleccions al parlament europeu seran el 25 de maig de 2015. Eleccions europees, que lluny ens pare! Pareix que això d’Europa no és cosa nostra i que no fa falta votar o que no hem d’invertir massa esforços en aquestes eleccions que ja tenim ben prop. Fins a quin punt no són importants aquestes eleccions quan, al final, decideixen sobre el futur del nostre país?Marta Sorlí

Si ho pensem bé, moltes de les lleis que tenim estan regides per tractats a nivell europeu que les limiten. Fins i tot per acceptar aquest tractats es pot modificar la sacrosanta Constitució que no podem tocar per a coses que ens afecten més de prop. Des d’Europa s’ha decidit que es poden rescatar bancs i no persones, que el primer que s’ha de pagar és el dèficit, que s’ha de fer una reforma laboral abusiva, que invertir en sanitat o educació és un luxe i que protegir les minories lingüístiques i culturals és secundari.

Les organitzacions europees no ens paren tant lluny i decideixen sobre coses de molt prop. Al final tot el marge de maniobra que té el País Valencià el controle l’Estat espanyol. I qui controle el marge de maniobra de l’estat? Europa.

I ara ens venen eleccions europees, d’eixes que tampoc interesse que la població participe massa no siga al cas que no puguen controlar els resultats. Unes eleccions on podem decidir qui estarà al parlament per opinar sobre el nostre marge de maniobra o podem deixar les decisions en mans de persones forasteres que no saben quina és la nostra realitat. Unes eleccions on, com sempre, s’ha de tindre controlada la massa silenciosa… en silenci, clar.

Ens queixem de la gent que està en política, però no en busquem de millor per a què ocupe els llocs de decisió. Volem canvi, però no ens impliquem en el procés per a què siga diferent. Volem veu, però no la utilitzem quan la tenim. Volem un sistema diferent però no participem del que existeix per a canviar-lo i demostrar que una altra manera de fer les coses és possible.

I així seguim, esperant que decidisquen per nosaltres ja que tot ens pare lluny, ja que ens fan creure que des del silenci de les nostres cases és com podem demostrar la nostra indignació per a poder controlar els resultats que interessen. Jo votaré a Europa, ho tinc clar, i no perquè vulga l’Europa que tenim sinó perquè en vull una de diferent on la meua veu estiga present.

Marta Sorlí 

Portaveu Comarcal de COMPROMÍS Maestrat-Els Ports

http://martasorli.blogspot.com.es/2014/04/forasters-vindran-que-de-casa-ens.html