Reclama informació per als ajuntaments davant l’increment i gravetat de les picades d’aquest estiu

MAESTRAT, 9 DE SETEMBRE

Compromís de Maestrat-Ports ha constatat l’increment en el nombre de picades i gravetat de les mateixes produïdes pels mosquits tigre. “Per les circumstàncies que siguen aquest estiu ha estat especialment actiu i present aquesta espècie invasora originària del sud-est asiàtic, que té activitat diürna i un comportament agressiu, amb picades més nombroses i doloroses que les dels mosquits autòctons”, assenyala Marta Sorlí, portaveu comarcal de la formació.

Portaveu Compromís Maestrat-Els Ports
Marta Sorlí – Portaveu Compromís Maestrat-Els Ports

Hem tingut coneixement d’infeccions, al·lèrgies i reaccions greus amb episodis de febre en xiquets i fins i tot sabem de l’opinió d’alguns (pocs) turistes molt molestos per la seua presència”, afegeix. Només per evitar molèsties així, Compromís de les nostres comarques considera que s’hauria d’engegar una campanya informativa dirigida cap a les poblacions afectades amb la seua presencia amb recomanacions de cara a impedir que proliferen els hàbitats per a la seua reproducció, després de quedar rebutjades alternatives com la lluita química per acabar amb la població de mosquits tigre, per ineficaces.

Així, explica Sorlí “entitats com la Diputació de Tarragona informen en la seua web a la població i als ajuntaments de la necessitat d’evitar qualsevol envàs que continga aigua durant un mínim de 10 dies, com gerros, joguines, plats de floreres inundats, poals, embornals o piles de pneumàtics ja que és allà on ponen els ous i creixen les larves i localitzar els punts de risc dels municipis com fonts, cementiris o escoletes per fer accions preventives de cara a reduir en estos llocs la densitat del mosquit tigre. Ens pareix oportú donada la intensitat d’aquest estiu que es plantegen mesures d’aquest estil de cara a la propera temporada i on s’haurien d’involucrar les autoritats responsables de la Salut Pública”, ha conclòs.