Marta Sorlí: “les oportunitats de les empreses i persones es compliquen per la nefasta xarxa de comunicacions que ens toca patir”

MAESTRAT, 01 D‘OCTUBRE

Marta Sorlí - Portaveu Compromís Maestrat-Els Ports
Marta Sorlí – Portaveu Compromís Maestrat-Els Ports

La portaveu de Compromís al Maestrat i Els Ports, Marta Sorlí, ha reclamat la creació d’una xicoteta xarxa de comunicacions al nord de Castelló que mitigue l’absència de transport públic i faça la vida un poc més còmoda a la gent. La mesura hauria d’anar emparellada amb la “dignificació” de les carreteres comarcals.

No parlem de carreteres de nova construcció, viaductes, túnels o infraestructures que no es podrien assumir ni pagar en estos moments, sinó de garantir la seguretat en punts negres, millorar la seguretat de carreters molt utilitzades pel veïnat dels pobles i de la implantació d’un autobús que unisca pobles amb centres administratius o de serveis amb anada i tornada una vegada al dia”, ha explicat Sorlí.

La falta d’estos serveis “mínims i totalment oblidats pel PP al llarg d’estos anys” ha dut a l’aïllament de les nostres comarques i a la despoblació, ja que molta gent gran s’ha vist obligada a deixar nuclis rurals o a traslladar-se a viure amb els seus fills o a d’altres pobles amb més possibilitats. Però la situació es dona també en municipis de costa i litoral on milers de persones es mouen a diari per carreteres que de forma global han patit poques millores en l’últim mig segle tot i l’increment de vehicles i de persones. Només una línia de trens ‘regionales’ amb horaris que bordegen el ridícul, una carretera amb importants sinistres mortals i saturadíssima N-340 son la impresentable cara B de la mateixa falta d’atenció que partim a aquestes terres.

Mentre els diners per al desenvolupament s’ha destinat a projectes de dubtós retorn i idoneïtat que en poc beneficien les nostres terres que, aquesta vegada si, son les triades per implantar projectes que no volen enlloc com abocadors de residus, explotacions de fracking per traure recursos energètics o plantes per emmagatzemar gas que no ens han dut res més que intranquil·litat.