EL GRUP MUNICIPAL COMPROMÍS DE VINARÒS DEMANA UNA COMISSIÓ ESPECIAL MUNICPAL PER ANALITZAR LA CONCESSIÓ DE LA LLICÈNCICIA D’OBRES A LA PLANTA TERRESTRE DEL CASTOR

fontaDomènec Fontanet: «Presentem aquesta proposta de moció al plenari per a que totes les parts implicades en procés de concessió de la llicència d’obres a ESCAL UGS per la construcció de la Planta Terrestre d’Operacions del Projecte Castor clarifiquen e informen de com va anar el procés i esbrinar si va haver alguna irresponsabilitat».

El regidor i portaveu del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de Vinaròs, Domènec Fontanet, ha informat que “una vegada el Jutjat del Contenciós Administratiu Nº 2 de Castelló ha anul·lat la concessió de la llicència d’obres de la planta terrestre atorgada per l’Ajuntament de Vinaròs a finals de 2009, volem saber de primera mà, com va estar el procés de l’atorgament de la llicència i demanar explicacions als tècnics que van informar favorablement“.

Cal recordar que “ el dia 23 de desembre de 2009 entrava per registre a l’ajuntament la sol·licitud per part d’ESCAL UGS per a demanar la llicència d’obres i el mateix dia, els tècnics municipals van informar sobre aquesta sol·licitud. Varis dies desprès, el dia 27 s’aprovava per Junta de govern, quan aquest procediment normalment pot durar entre 3 i 6 mesos en qualsevol petició de llicència. Vist això podem dir que hi han indicis de tracte de favor a l’hora de donar els permisos i llum verda a la construcció de la planta terrestre del Projecte Castor“.

Segons Fontanet, la sentencia diu que la planta no es podia autoritzar urbanísticament en terrenys rústics i hauria d’haver estat construïda en una zona industrial, atesa l’existència de nombrosos polígons que l’haurien pogut acollir al municipi i el seu entorn. La sentència retreu que ni el consistori ni l’empresa en cap moment van analitzar aquestes alternatives“.

Cal afegir que “ el Jutge veu altres vulneracions de la normativa: un excés d’edificabilitat, d’acord amb el projecte d’execució, d’entre 62 i 116 metres quadrats, i d’alçades, en el cas de tanques metàl·liques que arriben als tres metres, pels dos metres de màxim que imposa la normativa“.

Per aquests motius, des de Compromís de Vinaròs i de conformitat amb l’article 91.4 de la Llei 8/2010 de la Generalitat, del Règim Local de la Comunitat Valenciana, s’ha presentat al plenari per a que siga debatuda i esperem que aprovada per tots els grups municipals representats, la proposta de creació d’una Comissió Especial Municipal d’anàlisis de la tramitació de la concessió de la llicència d’obres de la planta terrestre del Projecte Castor.