OratgeRTVVEl Grup Municipal de Compromís de l’Ajuntament de la Jana, mitjançant el seu portaveu Domingo Tolós, ha presentat en el registre d’entrada una moció per demanar la continuïtat de RTVV i donar suport als seus treballadors, davant del tancament de l’ens públic anunciat pel Govern de la Generalitat Valenciana.

“La supervivència de la RTVV és vital per al món rural valencià, ja que sectors com l’agricultura o la ramaderia no tenen cap altre mitjà de comunicació públic per donar a conèixer els seus problemes o les seues reivindicacions”, ha assenyalat el portaveu de Compromís per la Jana. A més ha afegit que RTVV “ha sigut una eina molt útil per a parlar del nostre territori i la nostra gent”.

Per a Domingo Tolós “alguns dels programes (encara que malauradament pocs) dels emesos per la RTVV han ajudat a promocionar el turisme rural d’alguns pobles de l’interior del nostre territori”. Segons Tolós, “gràcies a la promoció de les oliveres mil·lenàries, s’ha donat a conèixer la Jana al llarg del País Valencià o, gràcies a l’espai de meteorologia L’Oratge, molta gent ara pot situar al mapa el nostre poble”.

Des de Compromís per la Jana som conscients que la gestió política no ha estat encertada i les diferents direccions polítiques han portat RTVV a una situació de descrèdit d’audiència i credibilitat. A més, aquest fet lamentablement ha provocat molts ciutadans deixaren de costat la RTVV per inútil, parcial i poc atractiva. Però sempre quedava l’esperança que allò que s’havia pervertit des d’una gestió poc adequada es poguera revertir en un nou model centrat en els objectius fundacionals de RTVV; en definitiva, una ràdio i televisió públiques, imparcials, en valencià i de qualitat i on totes les veus estigueren representades.

“Els valencians necessitem una televisió valenciana i de qualitat i el món rural valencià més que ningú, per això, demanem a tots els regidors i regidores de l’Ajuntament de la Jana que donen suport a la nostra moció” ha conclòs el portaveu de Compromís per la Jana, Domingo Tolós